Steven Fastook is als Senior Vice President van Technische en Commerciële activiteiten bij CNBC verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van het televisienetwerk. In deze rol heeft hij het gebruik van tapeless technologie bevorderd en het allereerste volledig digitale proces bij CNBC gecreëerd. Steven Fastook heeft ook als editor gewerkt en weet daarom hoe belangrijk de juiste montagetools zijn voor een succesvolle workflow. Trevor Francis van Grass Valley had de gelegenheid om met Steven Fastook te spreken over zijn ervaring met het gebruik van EDIUS bij CNBC.


CNBC produceert een enorme hoeveelheid content van hoge kwaliteit. Kunt u ons een idee geven van de omvang? Hoeveel produceren jullie op een dag?

We produceren elke dag 15 uur aan originele live content. Dat is inclusief onze 7pm. show, het nieuws met Shepard Smith, dus 15 uur live originele content per dag. Ik heb ongeveer 50 mensen in mijn edit team hier in de VS en ongeveer 20 tot 30 wereldwijd. En even voor de context, voor de nieuwsshow om 19.00 uur produceren we tussen de 50 en 60 elementen voor één uur.

Dat is allemaal erg indrukwekkend! In hoeverre heeft de covid pandemie een verschil gemaakt voor de redactie?

Sommige zaken zijn toegenomen en andere afgenomen, maar alles is enorm veranderd. Zo is de behoefte aan content overdag dramatisch toegenomen. Wat ik overdag noem, dat is onze zakelijke berichtgeving. Toen de pandemie uitbrak, bewogen onze markten op hetzelfde moment dramatisch en als de markten dramatisch bewegen, komen wij in actie. Dus, onze systemen werden opgeschroefd voor de covid situatie. En op hetzelfde moment werkte ongeveer tweederde van ons redactieteam vanuit huis en slechts een derde van hen hier op het terrein.

CNBC is een langetermijn klant van Grass Valley en grootgebruiker van EDIUS. Wat vinden uw mensen er het meest waardevol aan?

Ik ben zo'n beetje uit de montagerangen gekomen, dus ik ben erg  gehecht aan EDIUS. Ik hou van de lay-out; ik hou van de manier waarop de tracks worden behandeld. Het is erg intuïtief; het is erg schoon. Ik denk dat dat het beste woord is dat ik kan gebruiken. We hebben het natuurlijk over snelheid. Snelheid is belangrijk voor ons. Onze redacteuren vinden het fijn dat we aan dingen kunnen werken. We hebben sommige shows die we in de tijd verschuiven. We zijn nog steeds aan het monteren terwijl de show wordt uitgezonden. Snelheid en volume van de beweging is echt belangrijk voor ons.

Stelt u zich eens voor dat u 20 of 30 seconden in een lift staat samen met andere broadcast experts die niet van EDIUS afweten. Hoe zou u EDIUS aan hen verkopen?

Nou, ik hou van de slogan, en ik heb een kleine sticker. Ik denk dat die nog steeds op een van mijn monitoren zit. Er staat, "edit anything" en ik denk echt dat je grootste troef het feit is, dat alles wat langs komt direct kan worden afgespeeld en bewerkt op de tijdlijn zonder transcoding. Niemand leeft in een vacuüm; iedereen heeft meerdere formaten. Het is een feit van het leven. En het feit dat we dingen kunnen binnenhalen en versturen op de manier die we willen en ze conformeren aan ons programma is waarschijnlijk het grootste kenmerk.

Hoe zou u de synergie tussen EDIUS en STRATUS omschrijven?

Er gaan honderden mensen door onze systemen. Honderden redacteuren gaan door onze systemen, en zij leven ook in STRATUS. Producenten kunnen redactionele beslissingen nemen over content, aan hun bureau of thuis tijdens de pandemie. Content kan worden samengevoegd in een ruwe montage, de editor kan de ruwe montage oppakken en doen waar hij goed in is. Dit maakt onze redactie zeer efficiënt, omdat we niet wachten, we zijn niet aan het screenen. In plaats daarvan zijn we mooie beelden aan het maken.

Er wordt tegenwoordig vaak gezegd dat de montage volledig gestandaardiseerd is, dat een NLE gewoon een NLE is op dezelfde manier als een toetsenbord een toetsenbord is, en ik een roman kan typen op een mac, een pc of een tablet. Dus, wat voor verschil maakt EDIUS?

Ik zeg altijd, het is wat je koopt en van wie je het koopt. Ja, ik zie er nu een heleboel uitkomen. Er zijn meer platforms dan ik ooit in mijn leven heb gezien. Grass Valley heeft vele jaren goed voor me gezorgd. Het is dus niet alleen wat ik koop, maar ook van wie ik het koop. En het is niet alleen de oplossing op zich. Het is ook de deskundige kennis in verkoop, productontwikkeling, ondersteuning en systeemintegratie.

Hartelijk dank voor uw geweldige inzichten!