Meer formaten en een geoptimaliseerde workflow

EDIUS X ondersteunt meer formaten dan welke andere NLE dan ook. Voor postproductie is Grass Valley's uiterst efficiente 'intermediate' 10-bit-HQX-Codec de optimale keuze. Voor EDIUS X Pro is de Avid DNxHD/DNxHR-codec als optie verkrijgbaar, EDIUS X Workgroup ondersteunt deze direct.

En: EDIUS staat erom bekend de nieuwste codecs van de camerafabrikanten in een vroeg stadium te ondersteunen - soms zelfs voordat de bijbehorende cameramodellen in de schappen lagen!

De Beste bewerking van verschillende formaten op tijdlijn

Als geen ander is  EDIUS X NLE in staat tot real-time-bewerking, real-time vergroten en verkleinen van resoluties, framerate- en formaat-conversie waardoor het mogelijk is om allerlei verschillende formaten en beeldmateriaal op één tijdlijn te mixen. Als je in HD werkt, verplaats je eenvoudig elk 4:3-SD-bestand naar de tijdlijn, mix je gewoon NTSC en PAL beeldmateriaal, voeg je wat Smartphone 4K opnames toe en beeldmateriaal met verschillende framerates. EDIUS X zorgt voor de nodige real-time conversie zonder tijdverspilling zoals bij handmatige transcodering of met renderlijsten.