Ondanks de  Corona Pandemie produceert het mediateam van de Berliner Philharmoniker een groot aantal concerten die beschikbaar zijn voor de wereldwijde abonnees van de "Digitale Concertzaal" . De producties worden opgenomen met maximaal negen camera's en gestreamd in een uitstekende 4K HDR HLG-kwaliteit met 96 KHz/24 bit audio. Creatief producent Christoph Franke neemt ons mee achter de schermen en beschrijft de zeer efficiënte workflow waarbij EDIUS een belangrijke factor is.

Lees het volledige verhaal hier.


We zijn verheugd u te kunnen meedelen dat de EDIUS X Pro-handleiding nu beschikbaar is in het Nederlands. We bedanken Carl Berendsen van Videobewerkers.nl die het bijna 700 pagina's lange document heeft vertaald. De handleiding is een goede introductie tot het werken met EDIUS X Pro en kan hier gratis worden gedownload.


Hier vindt u meer informatie over Videobewerkers.nl.

Deze kleine update naar versie 10.00.7056 bevat een aantal bugfixes. Details van deze update kunt u vinden in de EDIUS 10.00.7056 Release Notes.

Download EDIUS 10.00.7056

Deze update naar versie 10.10.6828 bevat en bugfix: “Cannot connect the service when launching EDIUS”. Details van deze update kunt u vinden in de EDIUS 10.10.6828 Release Notes.

Download EDIUS 10.10.6828

Grass Valley brengt vandaag EDIUS X versie 10.10 uit. Er is een aantal nuttige functies aan de software toegevoegd en een aantal bugs is verholpen. Zoals altijd ontvangen EDIUS X gebruikers de update naar versie 10.10 gratis.

Hier kunt u de nieuwe EDIUS X versie 10.10 meteen downloaden. Deze versie bevat de volgende nieuwe functies:

  • Motion Tracking ondersteunt schaal en rotatie – EDIUS X is nu in staat om de schaal- en rotatie-tracking informatie te gebruiken en over te brengen naar het gekoppelde of verankerde object.

  • Render en Add to Timeline, tussen In/Out – deze optie (in eerste instantie niet aanwezig in EDIUS X) is nu weer beschikbaar.

  • Thumbnail weergave in het marker venster.

  • Gemakkelijk annuleren van meerdere opdrachten in de GV monitor.

  • Ondersteuning van de Skin Tone lijn in Vectorscope – EDIUS X heeft nu een skin tone lijn in de Vectorscope die het mogelijk maakt om de kleur van de huid te meten.


In de Release Notes en in onze podcast vindt u meer informatie over de nieuwe functies: