Deze kleine update naar versie 9.40.4896 bevat een bugfix voor multicam prestatieproblemen die op sommige systemen zijn opgetreden. Details van deze update kunt u vinden in de EDIUS 9.40.4896 release notes.

Download EDIUS 9.40.4896

Grass Valley heeft versie 9.40 van zijn EDIUS montage oplossing uitgebracht. Zoals gebruikelijk zullen EDIUS 9 gebruikers gratis profiteren van de update. Versie 9.40 heeft belangrijke nieuwe functies en verbeteringen die de workflow van EDIUS 9 gebruikers aanzienlijk zal verbeteren.

EDIUS 9.40 biedt de volgende mogelijkheden:

 • Exporteren van Apple ProRes en importeren van ProRes Raw
 • Verbeterde multicam-functie met nieuw geïmplementeerde synchronisatieopties (incl. de aankondiging van de binnenkort te verschijnen audiosynchronisatie)
 • Geoptimaliseerde en makkelijke HDR-SDR-conversie met softclip-tone mapping
 • Geoptimaliseerde mask motion tracker
 • Importeren/exporteren van closed caption ondertiteling, inclusief het exporteren met een video stream
 • Nieuwe snelle H.265-software decoder voor verbeterde prestaties met HEVC-clips
 • Ondersteuning voor de nieuwste QuickSync-technologie voor processoren zoals i7-9700K of i9-9900K voor H.264/H.265-versnelling.
Daarnaast bevat EDIUS 9.40 nog een aantal andere functies, zoals ondersteuning voor het importeren van nieuwe formaten:  Sony Venice Raw, Panasonic P2 8K, snellere prestaties van Canon Cinema Raw Light en ondersteuning voor de export van H.264/H.265 in MOV wrapper.

Op de NAB 2019 produceerde magic multi media, distributeur voor EDIUS in EMEA en Noord-Amerika, een videoreportage over alle belangrijke functies en verbeteringen. U vindt deze rapportageop www.EDIUS.NL. Via deze website heeft u toegang tot gratis tutorials, podcasts, het EDIUS-gebruikersforum, updates en een gratis EDIUS-proefversie.

Tot eind mei 2019 krijgt iedereen die EDIUS 9 koopt, proDAD Vitascene V3 LE gratis als bonus  (normale prijs 167€+ BTW). Deze promotie is geldig voor alle versies van EDIUS Pro 9 en Workgroup 9: volledige versie, upgrade, jump upgrade, jump 2 upgrade en EDU. Alle details over deze promotie vindt u op www.EDIUS.NL/promo.

Anders dan andere professionele NLE-oplossingen is EDIUS beschikbaar voor aankoop en wordt u niet gedwongen een ongewenst abonnement af te sluiten. Meer informatie over EDIUS 9 is te vinden op www.EDIUS.NL.

Zoals eerder gemeld bevat deze belangrijke update een aantal nieuwe functies. Het is gratis voor alle EDIUS Pro 9 en Workgroup 9 gebruikers. Details over de updates zijn te vinden in de EDIUS 9.40 release notes.
 
Download hier de nieuwe versie.

Las Vegas, 8 april 2019 EDIUS versie 9.40 verschijnt in mei 2019, op de NAB Show 2019 wordt een preview-versie getoond. De update is gratis voor alle EDIUS 9-gebruikers. In onze NAB Show Report 2019 bezoeken we de stand van Grass Valley en bekijken we de nieuwe functies:

 • Apple ProRes Export (MXF en MOV) en ProRes Raw Import
 • Verbeterde Multicam-functie met nieuwe synchronisatie-opties (incl. Aankondiging van binnenkort komende Audio Sync)
 • Geoptimaliseerde en eenvoudig te gebruiken HDR-SDR-conversie met “soft clip tone mapping”
 • Geoptimaliseerde Mask Motion Tracker voor betere trackingresultaten
 • Importeren / exporteren van Closed Captioning inclusief over de video clips
 • Nieuwe hoge snelheid  H.265-softwaredecoder voor betere prestaties voor HEVC-clips
 • Nieuwe formaar Import ondersteuning voor Sony Venice Raw, Panasonic P2 8K en snellere Canon Cinema Raw Light-prestaties
 • Nieuwe export formaten: ondersteuning voor H.264 / H.265 als MOV, geoptimaliseerde H.264 low bitrate-codering en voor Workgroup: DNxHR-ondersteuning
 • AJA IO 4K Plus en Kona 5 Preview-ondersteuning
 • Meer nieuwe functies zoals HDR-kleurenbalken, 0.1 stappen voor Gaussiaanse vervaging, voice over niveau-nummering, project wizard met overscan-instelling en meer
 • De bijgewerkte Mync-versie ondesteudt voor alle bovengenoemde importformaten
Raadpleeg voor meer informatie onze EDIUS.NET NAB Show Report. In mei zullen we ook een EDIUS Podcast uitbrengen over het nieuws in EDIUS 9.40.

Tokyo,14e november 2018 - Grass Valley maakt de nieuwe versie 9.31 van het montageprogramma zoals gebruikelijk gratis beschikbaar voor alle EDIUS 9 gebruikers.

Het is een update met kleine verbeteringen. Niettemin bevat deze versie ook nieuwe functies. Details over de nieuwe functies worden getoond in onze EDIUS-podcast "Nieuw in EDIUS 9.31".


Nieuw zijn:
Uitbreiding van het dialoogvenster “Edit marker"
Zowel de Pro- als de Workgroup versie bevatten nu een uitgebreid dialoogvenster "Edit marker" (Markering bewerken). Hierin is de kleur van de marker nu vrij te kiezen. Voor de indeling in hoofdstukken voor Blu-ray, DVD, Flash Video en Stratus zijn de standaard oranje markeringen beschikbaar. Het eindpunt en de duur kunnen worden ingesteld. Sequentie-markeringen hebben nu een anker optie. Voor nog snellere toegang tot het dialoogvenster is het nu ook mogelijk om een sneltoets of een knop in te stellen. Details over deze functie zijn te vinden in onze EDIUS-podcast "Nieuw in EDIUS 9.31"

Ondersteuning voor de nieuwe Fujifilm X-T3
EDIUS ondersteunt nu ook het HEVC / H.265-beeldmateriaal van de Fujifilm X-T3. Zo kunnen alle formaten van de nieuwe mirrorless camera nu direct worden verwerkt.

Nieuwe Nikon N-Log-kleurruimte
EDIUS ondersteunt nu ook de nieuwe Nikon-kleurenruimte N-Log. Dit betekent dat vrijwel alle momenteel bekende log-formaten zoals Arri Log-C, Canon C-Log, DJI D-Log, Fujifilm F-Log, JVC J-Log, Panasonic V-Log en Sony S-Log direct kunnen worden verwerkt. Deze ondersteuning maakt ook eenvoudige kleurruimte conversies mogelijk via de primaire kleurcorrectie.

Alleen voor de workgroup versie:
Preview device: video uit conversie
Deze functie is interessant voor gebruikers die bijvoorbeeld werken met UHD in 50p, maar alleen een UHD 25p bewerkingskaart of alleen een HD-monitor gebruiken. Tot nu toe was er simpelweg geen uitvoer mogelijkheid als het preview-apparaat het projectformaat niet ondersteunde. Nu biedt de conversie een preview van hogere resoluties en framesnelheden. Een algoritme controleert welk conversie formaat het meest geschikt  is en compatibel met de hardware. Zowel in de Pro- als in de Werkgroep-versie 9.31 wordt de preview modus weergegeven in de statusbalk. Afhankelijk van de conversiemodus wordt een overeenkomstig symbool weergegeven. Details over deze functie zijn te vinden in onze EDIUS-podcast "Nieuw in EDIUS 9.31".

Monitor Regeling
De workgroup versie biedt een speciale HDR-monitor besturingsfunctie. Deze functie neemt de kleuren ruimtebediening over voor compatibele monitoren. Momenteel worden sommige EIZO-monitoren al ondersteund, vanaf versie 9.31 nu ook het model "EIZO ColorEdge CG279X".