Grass Valley heeft de nieuwste versie 9.30 van het montageprogramma EDIUS geïntroduceerd. In deze update zijn verschillende functies geïmplementeerd die aangevraagd zijn door filmmakers, TV stations en productiebedrijven. EDIUS 9 gebruikers kunnen de update naar versie 9.30 vanaf 17 september 2018 gratis downloaden als onderdeel van de reguliere functie  uitbreiding door Grass Valley.

 


Ondertitel weergave - Closed Caption display

Nieuwe functies zijn o.a. de ondertitel weergave, die de mogelijkheid biedt ondertitels in en uit te schakelen naar behoefte. De ondertitels worden niet in de afbeelding gebrand, maar maken deel uit van de metadata in de video stream. Dit biedt aan de  gebruikers de gewenste flexibiliteit.

50/60p tijd code weergave
Opnemen in 50 / 60p - ook in UHD - wordt steeds populairder en EDIUS heeft deze framesnelheden altijd ondersteund. Vanaf versie 9.30 heeft EDIUS nu ook 50 / 60p tijdcode weergave
geïntroduceerd. De frames zijn respectievelijk genummerd van 0 tot 49 of 59.

RED RAW decodering GPU-ondersteuning
EDIUS biedt intuïtieve en snelle kleurcorrectie tools, waardoor het ideaal is voor het bewerken van pittoreske  beelden, die vaak in RAW formaat worden opgenomen. Naast Sony Raw en Canon Raw biedt EDIUS 9.30  volledige GPU-versnelling voor RED Raw.

Meer opties voor optical flow
Als eerste montage software, was EDIUS 8.30 in staat overtuigende slow motion en conversies in de framesnelheid te doen in realtime. EDIUS 9.30 biedt nu de mogelijkheid om individuele parameters in te stellen om de beeldanalyse en interpolatie te optimaliseren voor een hoogwaardige  beeldkwaliteit. Hierdoor krijg U kwaliteitsverbetering in slow motion en frame rate snelheid conversie.

Uitbreiding van export mogelijkheden
Naast nieuwe formaten biedt de export nu vier standaardinstellingen in plaats van een. Als gebruiker kun je nu sneller exporteren naar als  standaard ingestelde formaten en kunt u ook toetsenbordcombinaties en knoppen instellen voor deze nieuwe mogelijkheden. Deze mogelijkheid is er voor het exporteren van naar een bestand  maar is er ook in de batch exportlijst waarmee u meerdere bestanden in een keer kan exporteren.
Kleuren markers en ander innovaties

“We zijn er heel trots op dat het EDIUS ontwikkelingsteam suggesties van de nieuws - en creatieve sector heeft kunnen implementeren in deze gratis 9.30 update” zegt Michael Lehmann‐Horn, CEO van magic multi media GmbH en Grass Valley EDIUS distributeur. Deze implementaties bieden bijvoorbeeld meer kleuren voor tijdlijn en clip markers zodat u uw beelden beter kunt organiseren. Verder is ook de ondersteuning voor video formaten uitgebreid aan de hand van verzoeken van individuele klanten.

Berliner Philharmoniker produceert met EDIUS 9 in UHD HDR
Michael Lehmann‐Horn noemt het Berliner Philharmoniker als een belangrijk voorbeeld van UHD HDR concert productie. Het orkest heeft wereldwijd een excellente reputatie. “Het Filharmonisch vroeg ons om de AVC Ultra MFX Exporter van EDIUS werkgroep uit te breiden. De uitbreiding hield onder andere in HDR metadata en additionele audio instellingen. Het EDIUS team maakte dit mogelijk. Nu kunnen de vele gebruikers van EDIUS workgroup voordeel halen net als het Filharmonisch orkest.”

ProDAD Vitascene V3 LE gratis tot eind van het jaar
Vanaf IBC is er een speciale campagne in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) die loopt tot 31 mei 2019 (verlengde periode). Een ieder die EDIUS 9 koopt vanaf 14 september 2018 ontvangt gratis hoogwaardige video effecten van ProDAD van het effecten programma Vitascene V3 LE met een waarde van €167. Huidige gebruikers van EDIUS 9 hebben de mogelijkheid Vitascene V3 LE te kopen voor slechts €39.

Meer informatie onder: www.edius.nl/promo

Crossgrade promotie voor gebruikers die van andere montagesoftware  willen overstappen naar EDIUS
Gebruikers van andere montage software die willen overstappen naar EDIUS 9 kunnen de EDIUS Pro 9 (jump 2) kopen voor €369. Deze actie is alleen geldig in EMEA.

Alle prijzen zijn voorgestelde verkoopprijzen exclusieve lokale BTW.

De website www.edius.nl houdt u op de hoogte over eisen voor de crossgrade promotie, de nieuwe mogelijkheden in EDIUS versie 9.30, over het media management tool Mync die meegeleverd wordt en u kunt ook de 30 dagen proefversie downloaden. Op www.edius.nl/updates kunt u als gebruiker kunt de EDIUS 9.30 update binnenhalen. Op www.edius.net/podcast kunt u ook de laatste EDIUS podcast beluisteren die in detail ingaat op de nieuwe innovaties van EDIUS 9.30.