e8b

 

Grass Valley's nieuwste release van EDIUS, bekend als een uitstekende krachtige en betrouwbare bewerkingsoplossing, is nu beschikbaar.

EDIUS versie 9 ondersteunt High Dynamic Range (HDR) op een zeer gebruiksvriendelijke manier, inclusief importeren, bewerken en exporteren als geen andere bewerkingsoplossing. In aanvulling op de gevestigde log-formaten ondersteunt EDIUS 9 volledig Hybrid Log Gamma (HLG) van verschillende nieuwere Sony- en Panasonic-camera's. Met HLG ziet de Video er op elk standaardscherm geweldig uit maar HLG materiaal komt het beste tot zijn recht als het wordt bekeken op een HDR-monitor. EDIUS 9 kan de opgenomen kleurruimte detecteren en past automatisch de juiste instellingen toe voor  bewerking in het originele formaat.

EDIUS 9 ondersteunt een breed scala aan HDR-bronnen (PQ & HLG) inclusief materiaal van professionele camera's en drones, actiecams en smartphones. EDIUS converteert van SDR en Log naar HDR en maakt het mogelijk om SDR en HDR op dezelfde tijdlijn te mengen. Compatibele I / O-kaarten en monitors maken een echte HDR-preview mogelijk. HDR-projecten kunnen worden geëxporteerd voor weergave (als H.264, 10bit, 4: 2: 2) op HDR-tv's en YouTube.

EDIUS 9 ondersteunt een breed scala aan kleurenruimten, waaronder BT.2020 en BT.2100. Het ondersteunt verder natuurlijk Cinema Raw Light van de Canon C200 evenals 10-bits Cinema DNG.

Grass Valley blijft het eigendomsmodel hanteren "koop eens en gebruik voor altijd". Gebruikers worden niet gedwongen om een ​​abonnement te nemen. Een nieuw 'Floating Licence-model' voor zakelijke klanten biedt de gewenste flexibiliteit aan grotere bedrijven die EDIUS nu beschikbaar kunnen maken voor al hun bureaus - alleen rekening houdend met het aantal licenties dat tegelijkertijd actief is.

Bovendien kan EDIUS nu worden gebruikt in de cloud met directe toegang tot cloud beelden in de cloud, waardoor het niet meer nodig is om enorme hoeveelheden gegevens te up- en downloaden.

Net als voorheen zal Grass Valley continu nieuwe gratis nieuwe functies toevoegen aan EDIUS 9 tijdens de levenscyclus van  ongeveer twee jaar. Dit omvat nieuwe tools en functies zoals een geautomatiseerde audiosynchronisatie van meerdere tracks, H.265-bestandsexport, 8K, High Frame Rate-ondersteuning en nog veel meer.

EDIUS is eschikbaar in de versies EDIUS Pro 9 en EDIUS Workgroup 9. EDIUS Pro 9 is de perfecte keuze voor elke video-liefhebber, journalist, redacteur en creatieve filmmaker. De werkgroepversie richt zich op grotere teams, zendstations en productieteams voor live evenementen.

EDIUS 9-workgroep Gebruikers die UHD reeds in 50p / 60p hebben bewerkt, zullen de nieuwe optie om UHD in 50p / 60p te bekijken via een compatibele I/O-kaart vervaardigd door bedrijven als Blackmagic Design of AJA zeer op prijs setllen. De ondersteuning voor 'closed caption' ondertiteling en renderen op de achtergrond zullen ook volgen in de loop van de gratis EDIUS 9.x Workgroup-updates.

Klanten in ongeveer alle landen van Europa, het Midden-Oosten en Afrika profiteren van lokale resellers en  gecertificeerd EDIUS-experts die individuele ondersteuning en assistentie bieden.

"We zijn blij dat Grass Valley naar de wensen van de klant heeft geluisterd en het eigendomsmodel, één keer kopen en voor altijd gebruiken,  blijft hanteren", zegt Michael Lehmann-Horn, Grass Valley-distributeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. "We weten van zowel dealers als klanten dat EDIUS-gebruikers het waarderen dat ze het programma bezitten, net zo goed als dat ze genieten van de prestaties en de nieuwe functies".

Gratis videotrainingen en EDIUS-tutorialpodcasts zijn beschikbaar in het Engels, Frans en Duits met ondertitels in verschillende talen. EDIUS.NET is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans en is de bron voor contact met de lokale EDIUS-community en voor het downloaden van een gratis proefversie van 30 dagen. Hier kunnen gebruikers nog meer leren over nieuwe functies in EDIUS 9, zoals het meegeleverde Mync-programma met uitgebreide en nieuwe functies voor het organiseren, zoeken, bekijken en delen van beeldmateriaal en andere mediabestanden.

Volledige details zijn beschikbaar op de EDIUS-productpagina op WWW.EDIUS.NL.