Grass Valley heeft zojuist versie 10.20 van EDIUS X uitgebracht. Er is een aantal zeer nuttige functies aan de software toegevoegd.
EDIUS X gebruikers  ontvangen de update naar versie 10.20 zoals gebruikelijk gratis.

U kunt hier de nieuwe versie EDIUS X 10.20 direct downloaden.
Deze versie bevat de volgende nieuwe functies:

Conversie van bestanden op de achtergrond in Bin
EDIUS X maakt het mogelijk om comfortabel bestandsconversies naar verschillende formaten uit te voeren als achtergrondprocessen terwijl u doorgaat met bewerken en werken aan een project.

ProRes RAW kleurruimte selectie functie
EDIUS X detecteert automatisch de juiste kleurruimte bij het importeren van ProRes RAW materiaal.

Job Monitor Tab
EDIUS X biedt nu een uitgebreide GV Job Monitor met meer functies, waaronder een extra "Job" Tab om achtergrondtaken te bekijken.

H.264 bestand export maakt gebruik van NVIDIA GPU
In aanvulling op Intel QuickSync kan EDIUS X nu compatibele NVIDIA GPU's gebruiken bij het coderen van H.264/AVC.

Snellere verwerking
EDIUS X versnelt H.265 decodering, waveform generatie, bewerkingen in complexe projecten en het renderen van geneste sequenties.
EDIUS X versnelt de initialisatie van plug-ins en laadt projecten met een groot aantal QuickTitler-titels sneller.

Uitgebreide Formaat Ondersteuning
EDIUS X ondersteunt Sony α1 8K XAVC HS-bestanden, Canon EOS-1D X Mark III, EOS R5 RAW en IPB-bestanden, evenals Apple ProRes RAW-bestanden die zijn opgenomen met de Panasonic DC-S1H/ATOMOS NINJA V combinatie.

Uitgebreide Kleurruimte Ondersteuning
EDIUS X behoudt sRGB, DCI-P3 en P3-D65 kleurruimtes bij het importeren en exporteren van MOV/MP4 bestanden en behoudt de kleurruimte van de originele clip bij het bin converteren naar verschillende bestandsformaten.

Uitgebreide Metadata Ondersteuning
EDIUS X toont nu metadata van MOV/MP4 bestanden in de bin terwijl de on-screen display gelijktijdig tijdlijn tijdcode, bron tijdcode en user bit kan tonen.

Uitgebreide Export Ondersteuning
EDIUS X is in staat om MP3 audiobestanden te exporteren. Een optie is nu beschikbaar om automatisch geëxporteerde bestanden in de bin te importeren. De EDIUS X Workgroup versie biedt ook uitgebreide MXF bestand profiel selectie in de MXF exporter instellingen.

Mync Update
Mync is ook bijgewerkt met alle nieuwe EDIUS X formaten en beschikt over extra import instellingen, evenals verbeterde export opties. Naast H.264 en H.265 kan de gebruiker nu ook bestanden exporteren als Grass Valley HQX en Apple ProRes.

Voor alle toegevoegde functies in EDIUS en Mync verwijzen wij u naar de release notes van EDIUS X versie 10.20.

Gedurende de verwachte levenscyclus van ongeveer twee tot drie jaar zullen EDIUS X-gebruikers blijven profiteren van de voortdurende ontwikkeling van EDIUS X. Verdere gratis updates zullen naar verwachting AI-gestuurde diensten en teamwork functies bevatten die volledig gebruik maken van het modulaire EDIUS X ontwerp.

Download EDIUS X versie 10.20 Update en de Release Notes