EDIUS 9.10 is nu beschikbaar via download.

De belangrijkste nieuwe functies zijn:

 • Export van H.265 via intel QuickSync-hardware-encoder:
  Bestands export met de moderne en nog effeciëntere H.265 Codec, 8bit en 10bit export.
  Let op: de H.265-codering is alleen beschikbaar in combinatie met een geschikte hardware-encoder. Vandaar dat het exporteren naar H.265 alleen mogelijk is met processoren waarin een QuickSync-hardware-encoder is geïntegreerd (lijst met geschikte processors met QuickSync). Zonder een dergelijke processor is het exporteren naar H.265 momenteel niet mogelijk. De nieuwste Intel-processors met geïntegreerde GPU bevatten zo'n hardware-encoder. De 6e generatie (Skylake) ondersteunt de H.265-export in 8 bit . De 7e generatie (Kaby Lake) en de 8e generatie (Coffee Lake) maken het mogelijk om te exporteren  naar H.265 in 8bit en 10bit .
 • XAVC Proxy-workflow:
  Import en automatische herkenning van Sony XAVC / XAVC-S Proxy-bestanden.
  Workflow: de proxy-bestanden kunnen rechtstreeks vanaf de camera, via FTP of vanaf de geheugenkaart of via een laptop worden overgebracht naar de monatge computer op het tv-station. De bestanden kunnen ook op een eenvoudige laptop worden bewerkt. Wanneer de XAVC-beelden met hoge resolutie eindelijk beschikbaar zijn na een lange gegevensoverdracht of via een geheugenkaart, kunnen de proxybestanden worden vervangen me de hoge resolutie clips  . Bij het importeren herkent EDIUS automatisch de  beelden met hoge resolutie. Zodra EDIUS de volledige XAVC-gegevens beschikbaar heeft, gebruikt de software ook automatisch de proxy-bestanden. Bij het overschakelen naar de proxymodus, hoeft EDIUS niet langer proxybestanden te genereren zoals eerder was vereist.
 • Verbeteringen van de mediabeheersoftware Mync:
  Snelle tagging van bestanden via snelkoppelingen, subclipworkflow voor het genereren van kortere clips, onder meer voor een nauwkeuriger trimmen en het verdelen van een lange clip in fragmenten. De update maakt het mogelijk meerdere stilstaande beelden tegelijk te bekijken (maximaal 10 ) voor een beter overzicht en een vereenvoudigd beoordelingsproces.  Uitgebreid lezen en integreren van bestandsmetadata, gebruik van de originele gegevens uit de bron bij het genereren van snapshots.
 • Verdere EDIUS-verbeteringen:
  Eliminatie van bepaalde problemen, voortgangsbalk op het EDIUS-pictogram in de taakbalk bij het exporteren en renderen van geselecteerde clips.

Onze EDIUS-podcast toont de nieuwe functies: