Het toonaangevende video magazine "videoaktiv" in Duitsland heeft onlangs de videokwaliteit van high-end smartphones getest. Maar het opstellen van  deze ranglijst stond op het punt te mislukken toen de redactie begon met het bewerken van voorbeeldmateriaal om te exporteren en te presenteren aan hun online community op www.videoaktiv.de. Het is onmogelijk gebleken om die smartphone clips met het montage systeem te bewerken. De Adobe Premiere Pro-pc is verschillende keren gecrasht. "De problemen begonnen al tijdens het importeren", zegt het artikel, "talloze keren crashte Adobe Premiere Pro, ongeacht met welke smartphone clip we begonnen".

Het montagepersoneel van videoaktiv schakelde daarom zijn referentie bewerkingssysteem over van Premiere Pro naar Grass Valley EDIUS Pro 9 en EDIUS "importeerde vrijwel alle formaten vlekkeloos". Hoofdredacteur Joachim Sauer concludeert: "Dit is zeer waarschijnlijk onze nieuwe oplossing voor al het videomateriaal. Dit komt doordat de crashes van Premiere tijdens het laatste anderhalf jaar erger zijn geworden bij het mixen van verschillende codecs en formaten. Maar voor ons is het mixen van verschillende codecs en resoluties eerder de standaard workflow dan de uitzondering, net zoals het waarschijnlijk bij  jouw het geval is?"

We stellen het zeer op prijs dat dit artikel van het toonaangevende video magazine "videoaktiv" in Duitsland nogmaals onderstreept dat EDIUS een groot verschil maakt met zijn claim en echte prestaties als het gaat om "Edit Anything!".