Las Vegas 9 april 2018 - Op NAB 2018 introduceert Grass Valley de update 9.2 voor het video bewerkingsprogramma EDIUS. EDIUS 9.2 heeft nu additionele mogelijkheden om HDR video te monitoren en controleren. Er zijn ook nieuwe kleurenruimtes toegevoegd en een "floating license" model. Zoals altijd is ook deze update gratis voor de huidige gebruikers van EDIUS 9 binnen het reguliere verbeter programma van Grass Valley.


Nieuwe HDR video scopes
Via deze update krijgt EDIUS meer mogelijkheden voor professionele kleur correctie, zijn er nieuwe kleurenruimtes ook voor bewerking in HDR.
De nieuwe video scopes geven een uitgebreide mogelijkheid om een Signaal te analyseren zodat uw video materiaal optimaal in de kleurcorrectie bewerkt kan worden.
De nieuwe video scopes ondersteunen nu BT2020 en BT2100 kleurenruimtes naast REC 709
In EDIUS 9.2 zijn er naast de waveform en de vectorscope nu ook 'RGB parade' en 'RGB histogram'. De nieuwe tool maken het efficiënter om samen met de primaire kleurcorrectie, materiaal te bewerken.


Nieuwe kleuren ruimtes, nieuw kleurenbeheer
EDIUS 9.20 ondersteunt nu ARRI-ALEXA Wide Gamut / Log C en DJI-D-Gamut / D-Log.
Er is nu ook een manager voor de kleurenruimte presets die in de 'primary color correction' worden weergegeven. Het is nu mogelijk om te selecteren welke presets worden weergegeven. Aangepaste instellingen kunnen nu ook geëxporteerd worden voor import op andere EDIUS systemen.


Floating license model
Het floating license model biedt de mogelijkheid om EDIUS te installeren op een ongelimiteerd aantal werkstations in een bedrijf.
De floating license biedt u de mogelijkheid om vooraf een aantal licenties te kopen die u beheert binnen uw organisatie. EDIUS wordt gekocht en niet gehuurd. Het floating license model kan aangeschaft worden vanaf vijf EDIUS pro of EDIUS werkgroep licenties. Voor onderwijsinstellingen zijn er gereduceerde tarieven.


HDR ondersteuning in Mync
De Mync media manager die gebundeld is met EDIUS 9 ondersteund door deze update HDR preview, storyboard en bewerking en export. Export naar H.265 kan op systemen die beschikken over Intel Quicksync van de 6de, 7de en 8ste generatie.


Vedere verbeteringen in EDIUS
EDIUS 9.2 ondersteunt nu de import van Apple ProRes MXF en Sony Venice RAW. De verwerking van Canon Cinema RAW light materiaal van de Canon C200 is u verder geoptimaliseerd.
podcast

De huidige EDIUS podcast laat de nieuwe mogelijkheden in de update EDIUS 9.2 zien. Hier kun je  versie 9.20  downloaden.

EDIUS is een reguliere winnaar van 'professional journals’ vergelijkingstests en is een van de meest gebruikte montage programma’s. EDIUS is heel populair bij Youtubers, evenement filmmakers, universiteiten, productiehuizen, tv omroepen en overheidsinstanties.
Voor meer informatie kun u terecht op EDIUS WWW.EDIUS.NL. U kunt hier ook de gratis 30 dagen 'trial' versie vinden.