EDIUS biedt ongetwijfeld verschillende functies die essentieel zijn bij videomontage.  EDIUS is de ‘standaard” voor intuïtieve multi-camera montage en het ondersteunen en exporteren van verschillende originele formaten en codes in de hoogste kwaliteit.

Maar zelfs zo een krachtig softwarepakket als EDIUS kan niet alle additionele functies herbergen. Verschillende gebruikers hebben verschillende prioriteiten. Stand-alone software pakketten voor animatie, afbeeldingen of titels bieden oplossingen voor verschillende wensen. Zulke programma’s hebben wel het nadeel dat u ze buiten EDIUS moet gebruiken. Hierdoor is er geen efficiënte workflow tussen de externe software en EDIUS. U zal dus uw bestanden moeten exporteren en importeren in EDIUS. U zal tijd moeten stoppen in het vinden van de juiste workflow.

Het gebeurd ook dat beide softwarepakketten beperkingen opleggen die kunnen resulteren in foutmeldingen of in het vastlopen van de software. Dit zou kunnen gebeuren als een bestand dat  al in gebruik is in EDIUS weer bewerkt moet worden in een extern programma.

  • Zou het niet eenvoudiger zijn om een complexe ondertiteling in EDIUS te bewerken zodat het resultaat meteen vanuit de tijdlijn bekeken kan worden in plaats van het overschakelen naar een extern software pakket?
  • Animaties en afbeeldingen kunnen accurater geplaatst en aangepast worden als u meteen de EDIUS tijdlijn ziet.
  • U kunt een heleboel tijd besparen als u video of audio problemen meteen kunt oplossen zonder het exporteren naar tijdelijke bestanden voor bewerkingen in een extern software pakket.

 

Er zijn dus tal van voordelen voor het bewerken van complexe animaties, video filters en overgangen in EDIUS.

Alle parameters kunnen eenvoudig worden veranderd op elk moment en vaak in realtime binnen het EDIUS project. U bespaart niet alleen op schijf ruimte maar ook op tijd en energie.

Door EDIUS te gebruiken in combinatie met de volgende plug-ins kunt u uw creatieve ideeën sneller en in de hoogste kwaliteit realiseren.  Laat u inspireren!