EDIUS 11 bevat ProDAD Vitascene V5 EE (EDIUS Edition), een veelzijdig effecten- en filterplug-inpakket. EDIUS 11-gebruikers kunnen tegen een aantrekkelijke prijs upgraden naar de volledige versie van Vitascene V5 Pro. Deze en andere plug-inaanbiedingen vindt u bij uw lokale EDIUS wederverkoper of rechtstreeks in de online winkel.

Nu reeds  in EDIUS 11: ProDAD Vitascene V5 EE

EDIUS 11 beschikt over ProDAD Vitascene V5 EE (EDIUS-editie). Samen met de bewezen effecten van de vorige versie en de populaire "Seamless Transitions", introduceert Vitascene V5 EE een indrukwekkende verzameling nieuwe glitch-effecten en andere innovaties. Deze effecten zijn ontworpen voor abrupte beeld transities, pixelvorming, kleurvervorming, digitale ruis, overslaan van frames en meer. Glitch-effecten zijn beschikbaar als transitie effecten en als in- en uit effecten, waardoor ze ook ideaal zijn voor het animeren van teksten en andere afbeeldingen met een alpha kanaal.


 

Bovendien zijn er meer dan 100 "Naadloze overgangen" voor vloeiende overgangen en meer dan 250 andere effecten die ook geschikt zijn voor het animeren van titels. Naadloze overgangen maken bijzondere dynamische, organische en vloeiende transities  mogelijk. Een hoogwaardige bewegingsonscherpte (motion blur) kan ook worden gecombineerd met een uniek kleurverschuiving effect.

Door de uitgebreide presets kun je de effecten eenvoudig en snel gebruiken. Indien gewenst kan zowel de intensiteit van de filters als het type animatie via keyframes worden aangestuurd en afgestemd op het specifieke videomateriaal. Dit biedt u  nieuwe en flexibele ontwerpmogelijkheden.

Net als de glitch-effecten, verrijken ook de naadloze overgangen de ontwerpmogelijkheden en zijn ze ook ideaal voor dynamische titels en grafische animaties.

De nieuwe plug-in-integratie van effecten in EDIUS 11 met Vitascene V5 is een ander hoogtepunt. De kenmerken van elk effect in Vitascene V5 worden gevisualiseerd met een voorbeeld in het EDIUS-effectenmenu. Dit maakt creatief werken met Vitascene V5 in EDIUS 11 bijzonder duidelijk en snel.

Een andere krachtige functie van Vitascene V5 is de volautomatische Picture Enhancer. Op basis van menselijke waarneming optimaliseert  deze 10-bit-compatibele filter videomateriaal met slechts één muisklik. Kleur, helderheid, contrast en verzadiging worden in meerdere beeld kwadranten geanalyseerd en indien nodig gecorrigeerd. Deze filter is niet bedoeld ter vervanging van een professionele colorist. Picture Enhancer kan echter zeker indruk maken op professionals met zijn prestaties en kan eenvoudig, volautomatisch en snel worden toegepast, zelfs op veeleisend Log-materiaal. De intensiteit van de optimalisatie en daarmee de gewenste look kunt u geheel naar wens als preset opslaan.

 

ProDAD Vitascene V5 Pro

Voor degenen die op zoek zijn naar een nog grotere verscheidenheid aan professionele overgangseffecten en videofilters, is de kosteneffectieve upgrade naar proDAD Vitascene V5 Pro een ideale keuze.


Compleet, professioneel en veelzijdig

Met meer dan 1.700 professionele overgangseffecten en videofilters biedt ProDAD Vitascene V5 Pro de meest uitgebreide en veelzijdige collectie hoogwaardige effecten. Dit maakt Vitascene V5 een ideale keuze voor ‘content creators’, documentaire-, evenement- en bruiloftsfilmmakers, maar ook voor veeleisende videoliefhebbers die hun films naar een hoger niveau willen tillen.

Als exclusieve bonus voor EDIUS-gebruikers heeft ProDAD Vitascene V5 Pro alle 1.700 Vitascene V5-presets direct toegankelijk via het EDIUS-effectenmenu. Deze naadloze integratie zorgt voor een bijzonder handige en ultrasnelle workflow, bovendien ondersteund door de geanimeerde symbool voorbeelden van de effecten.


Glitch-effecten

ProDAD Vitascene V5 Pro is in omvang ten opzichte van de vorige versie met ongeveer 300 naar ongeveer 1.700 effecten gegroeid en biedt een uitgebreide nieuwe effectcategorie, de zogenaamde "glitch-effecten". U kunt deze effecten toepassen om visuele verstoringen te simuleren, zowel analoog als digitaal. Hierdoor kunt u een bijzonder dynamisch tintje aan uw bewerkingsprojecten toevoegen. In ProDAD Vitascene V5 Pro zijn alle ongeveer 300 nieuwe glitch-effecten beschikbaar om uit te kiezen in alle varianten. Deze omvatten abrupte beeldveranderingen, pixelvorming, kleurvervorming, digitale ruis en nog veel meer. Glitch-effecten kunnen video's een onderscheidende visuele aantrekkingskracht geven en een sfeer van wanorde, chaos of retro-digitale esthetiek creëren.Seamless transitions

Met Seamless Transitions kunnen bijzonder dynamische, organische en vloeiende overgangen worden gecreëerd. Een hoogwaardige bewegingsonscherpte kan bovendien worden gecombineerd met een uniek kleurverschuivingseffect. Dankzij uitgebreide presets kunnen de effecten snel en eenvoudig worden gebruikt. Indien nodig kunnen de intensiteit van de filters en het type animatie kunnen via keyframes worden aangestuurd en individueel worden aangepast aan het betreffende videomateriaal. Dit biedt de gebruiker nieuwe en flexibele ontwerpmogelijkheden. De "Seamless Transitions" verrijken de ontwerpmogelijkheden en zijn ook ideaal voor dynamische titels en grafische animaties.

Alleen al het gedeelte 'Naadloze overgangen' heeft  al een tiental verschillende categorieën, zoals wipes, zooms, warps, stretching of panoramische overgangseffecten. Deze categorieën worden vervolgens verder onderverdeeld in verschillende kenmerken en stijlen.

 

Verdere effecten, filters en tools

Vitascene V5 Pro biedt bovendien een hele reeks beproefde ProDAD-videofilters en overgangseffecten in professionele topkwaliteit. Daartoe behoren zowel filters voor de uitstraling als lichtfilters voor de daaropvolgende verlichting van een scène. Dit varieert van zachte lichtaccenten en reflecties tot glinsterend licht. Veranderingen in kleur en helderheid zorgen voor een romantische of dynamische beeldsfeer. Een spotlight-effect kan worden gebruikt om details te benadrukken.

Presenteer uw foto's in de stijl van een aquarelschilderij, een grafiettekening met de arcerings techniek of in een 3D-look! Vervreemd je materiaal en creëer surrealistische werelden door landschappen te transformeren en shots weer te geven als miniatuurlandschappen met behulp van het tilt-shift-effect.

Videofilters met zeer efficiënte algoritmen kunnen oudere of onvolmaakte opnames redden en contrast, helderheid, scherpte en kleur optimaliseren, allemaal volledig automatisch en in een mum van tijd met een klik op de muisknop!

De videofilters van Vitascene V5 Pro kunnen ook worden toegepast op teksten  en afbeeldingen, waardoor bijzonder indrukwekkende effecten en animaties kunnen worden bereikt -zonder enige programmeer inspanning en met slechts een paar muisklikken.

Vitascene V5 Pro is bijzonder krachtig en snel dankzij de uitgebreide ondersteuning voor de nieuwste hardware. Dit maakt het creatieve gebruik van effecten leuk, vooral met EDIUS.

Alle huidige plug-in-installatieprogramma's zijn te vinden op onze download pagina.

Alle plug-ins zijn beschikbaar via uw lokale EDIUS wederverkoper of rechtstreeks in de online winkel.

EDIUS_X_Vitascene_V4_Presets