Mercalli+v2

 

Hoewel tegenwoordig trillende videobeelden een stilistisch optie  zijn geworden, kunnen we een gevestigde tool aanbevelen tegen zeeziekte en duizeligheid:

 

ProDAD Mercalli V2 Pro: deze applicatie is ontworpen om videobeelden vloeiender te maken en te optimaliseren.

Het kan worden gebruikt voor:

  • Stabilisatie van schudden en trillingen bij  handheld opnamen
  • Optimalisatie van beelden geproduceerd met Dolly, Steadycam of camerakraan
  • Rolling Shutter compensatie

 

Al met het instellen van een paar basisparameters kan een in de handheld  camera-opname zeer effectief worden gestabiliseerd met ProDAD Mercalli. Als u dit wenst, kunnen alle parameters in één menu gedetailleerd worden weergegeven. Ongeacht of de beelden zijn opgenomen vanuit een helikopter, motor of auto kan Mercalli uw video stabiliseren zonder het authentieke karakter van een draagbare camera te vernietigen.

 

In andere situaties kan een uitgebreide stabilisatie nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer u beelden hebt gemaakt met een Dolly, Steadycam of camerakraan. Hier zou elke hobbel de visuele impact van het schot teniet kunnen doen.

 

Maar het is uw beslissing hoe de video eruit zou moeten zien. ProDAD Mercalli evalueert uw beeldmateriaal in een gedetailleerde maar snelle analysemethode.

 

In tegenstelling tot SD-materiaal bevat HD-materiaal meestal voldoende scherpte om ProDAD Mercalli in te  laten zoomen om de video te stabiliseren. Naast het schalen van de video is het ook mogelijk om een ​​frame te kiezen om de gesneden afbeelding te maskeren.

 

Rolling-Shutter-Correction geïntegreerd

Video DSLR-camera's zijn tegenwoordig erg populair, maar het risico op camera trillingen is veel groter dan bij camera's waarmee vanuit de schouder gefilmd kan worden. Bovendien werken DSLR-camera's meestal met CMOS-sensoren die Rolling Shutter effecten kunnen introduceren vooral als u uw camera snel verplaatst. Door een "Anti-Rolling-Shutter-Filter" toe te passen corrigeert ProDAD Mercalli dergelijke sensor-vervormingen.

 

ProDAD-aanbieding

Vooral voor EDIUS-gebruikers die een upgrade hebben uitgevoerd van EDIUS 5.x / 6.0x naar EDIUS 9, is ProDAD Mercalli V2 Pro zeer aan te bevelen. Mercalli kwam gratis op de bonus dvd die met oude 32bit versies van EDIUS werd meegeleverd .

Om door te gaan met het bewerken van oude projecten waar Mercalli werd gebruikt, moet je upgraden naar Mercalli V2 64bit.

Als u een van deze oude Mercalli V2-bundel versies hebt die met EDIUS 5 of EDIUS 6 zijn meegeleverd, kunt u nu een upgrade aanschaffen voor een redelijke  prijs. Deze upgrade bevat een 64-bit plug-in voor EDIUS 9 en een stand-alone-versie (SAL) en nog veel meer plug-ins voor 32/64-bit-toepassingen.

 

 

De laatste versies van de installeer programma’s vindt u op onze download pagina.

Alle plug-ins zijn beschikbaar via uw lokale EDIUS wederverkoper.