robk b2

 

Het EDIUS chromakey-effect zal ongetwijfeld goede resultaten opleveren als er optimale omstandigheden waren tijdens de opname. Maar in werkelijkheid worden de meeste opnames met groen of blauw scherm niet onder ideale omstandigheden uitgevoerd.

U zult de kwaliteit van een chromakey-effect alleen leren kennen als je beelden hebt die niet zijn opgenomen onder de beste omstandigheden of als je zeer complexe motieven hebt die transparantie en reflecties bevatten. Aangezien er vaak minder tijd en ruimte is om een ​​perfect belichting voor een blauw of groen scherm in te stellen, zult u te maken krijgen met de genoemde problemen in uw beeldmateriaal.

Maar vanwege de achtergrondkleur kan zelfs het perfecte licht vele keren niet voorkomen dat blauwe of groene contouren zichtbaar zijn in iemands haar of hoofd. Bovendien kunnen er problemen zijn met lichtreflecties in de bril en kleurveranderingen als de hoofdkleuren te helder schijnen.

"We zullen het in de post oplossen" werkt in dergelijke gevallen niet altijd goed. Hoewel de EDIUS-chromakey goed werkt, in realtime, is dit niet de oplossing voor zeer complexe key-problemen.

De EDIUS chromakey heeft enkele technische beperkingen. Anders dan een kleurcorrectiefilter, beïnvloedt de chromakey het alpha-kanaal van een clip en kan daarom niet worden gecombineerd met andere filters of effecten.

Met Robuskey bestaan ​​dergelijke beperkingen niet en heb je veel meer mogelijkheden om je beeldmateriaal te bewerken. Robuskey werkt in tegenstelling tot de EDIUS keyer, als een filter / effect en kan daarom individueel worden aangepast. Op deze manier is het mogelijk om een ​​primaire of secundaire kleurcorrectie toe te passen op het beeldmateriaal zonder het daadwerkelijke Key-resultaat te beïnvloeden.

 

robuskey 1Keyen van transparenties


robuskey 3Keyen van stoffen


robuskey 4Keyen van haar

 

 Helaas kan deze kwaliteit niet in real-time worden verkregen. Maar aangezien Robuskey wordt versneld via een CUDA geoptimaliseerde grafische kaart (Nvidia Quadro of GTX), is er minder tijd nodig voor het renderen. Uw wederverkoper zal u adviseren welke grafische kaart het beste is voor uw doeleinden.

Overtuigt u zelf van de betrouwbare kwaliteit van Robuskey door de 30 dagen proefversie te installeren. In de meeste situaties is de standaardinstelling voldoende maar er zijn veel opties voor het optimaliseren van uw Chromakey, zoals bijvoorbeeld maskeer mogelijkheden.
Om het volledige scala aan opties te verkennen dat Robuskey u biedt, kunt u wat beeldmateriaal downloaden om uw eigen key-tests uit te voeren.


Link: Download gratis beelden voor uw eigen key-test

De laatste versies van de installeer programma’s vindt u op onze download pagina.

Alle plug-ins zijn beschikbaar via uw lokale EDIUS wederverkoper.