neat


Ruis is een serieus probleem bij het monteren van digitale video. Het komt vaak voor dat beeldmateriaal geproduceerd door digitale videocamera's, camcorders, digitale TV-tuners, digitizers enz. een storende lichte ruis heeft. Deze ruis, veroorzaakt door de sensor van de camera, is nog storender naarmate er meer gain of ISO wordt ingesteld om voor slechte lichtomstandigheden te compenseren.

Neat Video is een videofilter ontworpen om zichtbare ruis en korreligheid in videobeelden te verminderen.

Neat Video werkt met moderne algoritmen om ruis te verminderen. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor digitale beeld- en videobewerking door een professionele werkgroep. Deze algoritmen overtreffen de kwaliteit van alle klassieke en op Wavelet gebaseerde methoden voor ruisonderdrukking. Wavelet-gebaseerde methoden zijn al 20 jaar op de markt en worden nog steeds als modern beschouwd. Neat Video maakt gebruik van een nog nieuwere en efficiëntere aanpak.

Met Neat Video is het daarom mogelijk om onderscheid te maken tussen ruis en details in een video. Hoewel ruis kan worden verminderd, blijft u gedetailleerde informatie in uw videoclip behouden.
Neat Video is gemakkelijk te hanteren hierdoor kunnen zowel beginners als ervaren gebruikers snel resultaten boeken.

Neat Video Versie 5  analyseert verschillende aangrenzende frames van uw video om het meest geschikte gebied van een beeld te vinden om de ruis te analyseren.

Er kunnen bepaalde beelden zijn waar geen groot genoeg uniform gebied gevonden kan worden dat geschikt is voor een analyse. In dit geval kunt u handmatig kiezen uit verschillende vooraf ingestelde ruisprofielen.

De controle van uw instellingen: Neat Video biedt een nieuwe preview-optie voor het afspelen. Verschillende frames worden in een loop afgespeeld voor een vloeiende weergave, wat de optimalisatie nog makkelijker maakt.

Uitgebreide filtervoorinstellingen versnellen uw workflow nog meer, bijvoorbeeld voor het verwijderen van band artifacten, stof en krassen of flikkerende effecten.

Nieuw in Neat Video 5


Downloads

Neat Video handleiding (pdf, 1.2 MB)

De laatste versies van de installeer programma’s vindt u op onze download pagina.

Alle plug-ins zijn beschikbaar via uw lokale EDIUS wederverkoper.