Mercalli V4

 

De meeste actiecamera's, DSLR-camera's en vele professionele videocamera's zijn tegenwoordig uitgerust met CMOS-beeldsensoren. Als een camera met een CMOS-beeldsensor wordt blootgesteld aan trillingen of schokken, wordt het proces van het lijn voor lijn opnemen van een beeld waarschijnlijk verstoord. Typische beeldvervormingen zoals wiebelen treden op. Het opgenomen beeld lijkt zich als gelei te gedragen.
Die defecten in het beeld  zijn veel complexer dan een rolling shutter-effect en kunnen niet worden opgelost door de gewone CMOS-correctie die door de meeste stabilisatie-oplossingen wordt geboden. Een opname die defecten vertoont door schudden of trillen, kan niet effectief worden gestabiliseerd.
Om zelfs complexe CMOS-beeld defecten  binnen EDIUS automatisch te detecteren en te herstellen en vervolgens te stabiliseren, heeft proDAD  Mercalli V4 Suite ontwikkeld. 
Samen met de stand-alone versie van de versie Mercalli V4 SAL wordt de suite geleverd met twee EDIUS-plug-ins:
De "CMOS-Fixr" en de "Mercalli V4 Stabilizer".
De EDIUS-plug-in "CMOS-Fixr" corrigeert automatisch defecten veroorzaakt door schudden of trillen. De plug-in "Mercalli V4 Stabilizer" stabiliseert dan de CMOS-gecorrigeerde beelden als er verdere optimalisatie nodig is. Het toepassen van de CMOS-Fixr is vaak al voldoende om een ​​optimale kwaliteit te bereiken.
Desalniettemin wordt het voordeel en de speciale kwaliteit van de Mercalli Suite duidelijk bij het gebruik van de Stabilizer-plug-in. U kunt de volledig automatische modus gebruiken om één ​​of meerdere clips van hoge kwaliteit te stabiliseren. U kunt bijna elke instelling  finetunen door de stabilisatie parameters van Mercalli aan te passen aan de individuele scène. Door de mate van stabilisatie aan te passen, kunt u ook de hoeveelheid inzoomen en het uiterlijk van de gestabiliseerde beelden regelen. Op deze manier behouden snelle sport- en actiebeelden hun individuele karakter.
Mercalli V4 Suite is geschikt voor zowel snelle workflows zoals bij  nieuws- of gebeurtenis montage maar ook voor  documentaire of mooie pittoreske beelden waarbij u de tijd neemt  om elk detail te verfijnen of aan te passen.
 

De laatste versies van de installeer programma’s vindt u op onze download pagina.

Alle plug-ins zijn beschikbaar via uw lokale EDIUS wederverkoper.