Grass Valley heeft een ​​update naar EDIUS versie 9 uitgebracht. De update bevat en een aantal bugfixes. Details van deze update kunt u vinden in de EDIUS 9.55.7761 Release Notes.

Download EDIUS 9.55.7761

 

Vanaf nu bieden we de EDIUS X Crossgrade aan tegen een speciale prijs als u overstapt naar EDIUS vanuit een ander editing programma. De Jump 2 Upgrade (Crossgrade) wordt geïntroduceerd als een permanente aanbieding. Het is van toepassing voor zowel  EDIUS X Pro als de EDIUS X Workgroup versie.

Om in aanmerking te komen voor de EDIUS X Crossgrade dient u over te stappen naar EDIUS X vanuit een ander editing programma met een aanschafprijs of een jaarlijks abonnement van meer dan €/$ 200.

Het aankoopproces is zeer eenvoudig. Bij aanschaf van de EDIUS X Crossgrade ontvangt u een code die u dient in te voeren op edius.nl/code. Op deze website geeft u informatie over uw vorige bewerkingsprogramma om aan te tonen dat u in aanmerking komt voor de EDIUS X Crossgrade. De informatie wordt gecontroleerd door het EDIUS.NET team en wanneer het is goedgekeurd, ontvangt u de licentie binnen 24 uur per e-mail.

Voor meer informatie over deze aanbieding kunt u contact maken met uw lokale EDIUS reseller.

EDIUS X Crossgrade

Geweldige zomerdeal speciaal voor broadcast en live-event productie: Grass Valley is zojuist gestart met de "T2 Inruilactie" met besparingen tot €6.000 ($7.000) bij de aanschaf van een nieuw T2 4K-model met uitgebreide functies. De T2 4K-speler/recorder is een van de meest geavanceerde en krachtigste apparaten op het gebied van simultaan afspelen/opnemen.

Bezitters van een oude Grass Valley T2-speler/recorder kunnen hun oude T2 inruilen met een besparing tot € 6.000 ($ 7.000) bij aankoop van een nieuwe T2 4K:

trade-in pricelist


T2 4K

De T2 4K digitale recorder/spelers zijn 4K DCI, 4K UHD of HD/SD audio/video afspeel en opnamecentra, verkrijgbaar in drie configuraties voor vrijwel elke situatie.

De transport bediening op het voorpaneel heeft de uitstraling en het bedieningsgemak van een traditionele VTR.

In 4K-modus (DCI of UHD) wordt één opname of één uitvoerkanaal met 4K-inhoud ondersteunt. In de HD/SD-modus worden één opname kanaal en twee uitvoerkanalen in SD en HD ondersteunt.

Maar ook andere configuraties van kanalen zijn mogelijk zoals:

  • 3 recorder en 0 speler
  • 2 recorder en 1 speler
  • 0 recorder en 3 speler

Het heldere LCD-voorpaneel kan beelden van hoge kwaliteit weergeven en wordt aangevuld met een softwarepakket voor het beheren en selecteren van media clips, het bewerken en trimmen van clips en afspelen, inclusief het maken van afspeellijsten.


T2 4K

De T2 4K is voorzien van video/audio/remote/LTC-connectiviteit op het achterpaneel en kan ook bestanden accepteren via USB 3.0.  Gegevensoverdracht via een standaard Gigabit Ethernet-netwerk, van bestanden zoals  Grass Valley HQX-, XAVC-, XAVC S-, XDCAM-, P2-, AVC-ULTRA-, Apple ProRes 422-, Avid DNxHD- en MPEG-2 is mogelijk.

De T2 kan vrijwel elk bestand, formaat en codec importeren en voert cross-conversies (720p naar 1080p/i) in real time uit.

Naast de vele geweldige functies, krachtige workflow mogelijkheden en betrouwbare live performance specificaties zijn de T2 decks ook een perfecte partner voor EDIUS X Workgroup omdat ze live monteren  van bestanden terwijl  ze worden opgenomen mogelijk maakt, de zogenoemde groeiende HQX-file(s).

T2 4K UI

Laatste T2 4K Nieuws

Nieuwste versie 3.4.0.1791 (alleen voor T2 4K) maakt de volgende nieuwe functies mogelijk:

  • 2 of 3 kanaals opname voor T2 4K Elite en T2 4K Pro Multi-kanaals HD opname: 3 in 0 uit of 2 in 1 uit in Grass Valley HQX-codec (AVI of MXF)
  • ASIO-audio-opname door een USB ASIO Audio-apparaat (kan nu dus gebruikt worden voor audio-in en -out)
  • Ondersteuning voor 60.0p en 30.0p videoformaat (niet alleen 59,94p en 29,97p)
  • Dissolve overgang bij het in de wachtrij plaatsen van een andere clip door interactie van de gebruiker

T2 4K Back

T2 Inruilactie

Deze T2 inruilactie kan alleen worden aangeschaft via geselecteerde wederverkopers. Neem contact op met uw Grass Valley-wederverkoper of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie en een aanbieding.

Het maximum aantal eenheden dat een klant kan kopen tegen de speciale prijs in deze actie is gelijk aan het aantal eenheden dat wordt ingeruild. Modellen die in aanmerking komen voor inruil, inruilvoorwaarden en prijzen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Ga voor alle T2 4K-details naar de Grass Valley T2 4K product website.

Grass Valley heeft zojuist versie 10.20.7620 van EDIUS X uitgebracht. Zoals gebruikelijk is deze update gratis voor EDIUS X gebruikers. U kunt hier de nieuwe EDIUS X versie 10.20.7620 direct downloaden.
Deze versie verbetert enkele functies van de EDIUS X versie 10.20.7490, die in mei werd uitgebracht.

De update bevat echter ook nieuwe functies:

  • Uitgebreide bin conversie (nu H.264 en H.265 ook als batch), evenals verbeterde naamgeving

  • Ondersteuning voor Blackmagic Raw 2.0 met Color Science Gen 5 (voor o.a. Pocket Cinema Camera 6K en anderen)
Details over andere nieuwe functies en bug fixes zijn te vinden in de Release Notes.

Deze EDIUS-podcast legt de uitgebreide Blackmagic Raw-ondersteuning uit:

Grass Valley heeft zojuist versie 10.20 van EDIUS X uitgebracht. Er is een aantal zeer nuttige functies aan de software toegevoegd.
EDIUS X gebruikers  ontvangen de update naar versie 10.20 zoals gebruikelijk gratis.

U kunt hier de nieuwe versie EDIUS X 10.20 direct downloaden.
Deze versie bevat de volgende nieuwe functies:

Conversie van bestanden op de achtergrond in Bin
EDIUS X maakt het mogelijk om comfortabel bestandsconversies naar verschillende formaten uit te voeren als achtergrondprocessen terwijl u doorgaat met bewerken en werken aan een project.

ProRes RAW kleurruimte selectie functie
EDIUS X detecteert automatisch de juiste kleurruimte bij het importeren van ProRes RAW materiaal.

Job Monitor Tab
EDIUS X biedt nu een uitgebreide GV Job Monitor met meer functies, waaronder een extra "Job" Tab om achtergrondtaken te bekijken.

H.264 bestand export maakt gebruik van NVIDIA GPU
In aanvulling op Intel QuickSync kan EDIUS X nu compatibele NVIDIA GPU's gebruiken bij het coderen van H.264/AVC.

Snellere verwerking
EDIUS X versnelt H.265 decodering, waveform generatie, bewerkingen in complexe projecten en het renderen van geneste sequenties.
EDIUS X versnelt de initialisatie van plug-ins en laadt projecten met een groot aantal QuickTitler-titels sneller.

Uitgebreide Formaat Ondersteuning
EDIUS X ondersteunt Sony α1 8K XAVC HS-bestanden, Canon EOS-1D X Mark III, EOS R5 RAW en IPB-bestanden, evenals Apple ProRes RAW-bestanden die zijn opgenomen met de Panasonic DC-S1H/ATOMOS NINJA V combinatie.

Uitgebreide Kleurruimte Ondersteuning
EDIUS X behoudt sRGB, DCI-P3 en P3-D65 kleurruimtes bij het importeren en exporteren van MOV/MP4 bestanden en behoudt de kleurruimte van de originele clip bij het bin converteren naar verschillende bestandsformaten.

Uitgebreide Metadata Ondersteuning
EDIUS X toont nu metadata van MOV/MP4 bestanden in de bin terwijl de on-screen display gelijktijdig tijdlijn tijdcode, bron tijdcode en user bit kan tonen.

Uitgebreide Export Ondersteuning
EDIUS X is in staat om MP3 audiobestanden te exporteren. Een optie is nu beschikbaar om automatisch geëxporteerde bestanden in de bin te importeren. De EDIUS X Workgroup versie biedt ook uitgebreide MXF bestand profiel selectie in de MXF exporter instellingen.

Mync Update
Mync is ook bijgewerkt met alle nieuwe EDIUS X formaten en beschikt over extra import instellingen, evenals verbeterde export opties. Naast H.264 en H.265 kan de gebruiker nu ook bestanden exporteren als Grass Valley HQX en Apple ProRes.

Voor alle toegevoegde functies in EDIUS en Mync verwijzen wij u naar de release notes van EDIUS X versie 10.20.

Gedurende de verwachte levenscyclus van ongeveer twee tot drie jaar zullen EDIUS X-gebruikers blijven profiteren van de voortdurende ontwikkeling van EDIUS X. Verdere gratis updates zullen naar verwachting AI-gestuurde diensten en teamwork functies bevatten die volledig gebruik maken van het modulaire EDIUS X ontwerp.

Download EDIUS X versie 10.20 Update en de Release Notes